
1 κιλό φλούδα λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ασβέστη
2 λίτρα νερό
αρμπαρόριζα
Πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία βάζουμε τον ασβέστη σε μια λεκάνη μαζί με το νερό, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε μια ώρα μέχρι να κάτσει το ασβέστη στο πάτο της λεκάνης.
Κόβουμε τα λεμόνια στην μέση, βγάζουμε την ψίχα και κρατάμε μόνο την φλούδα, "για καλύτερο αποτέλεσμα επιλέγουμε λεμόνια με χοντρή φλούδα" και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας. Σε μια άλλη λεκάνη αδειάζουμε το ασβεστόνερο με προσοχή να πέσει όσο λιγότερο ασβέστη γίνεται.


Όταν έχει σκληρύνει αρκετά την αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό, μετά το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την αρμπαρόριζα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φλούδες και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει το λεμόνι και να τρώγεται.
Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει "παχύνει" τραβάμε το λεμόνι με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μόνο του μέχρι να δέσει αρκετά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε και το λεμόνι, το ανακατεύουμε μαζί και μετά το αδειάζουμε σε γυάλινα βαζάκια και το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.
Social Plugin